• Hjem
  • Bloggen
  • Hotell i Steinkjer: Nyt det spektakulære kystlandskapet

Hotell i Steinkjer: Nyt det spektakulære kystlandskapet

Hotell i Steinkjer: Nyt det spektakulære kystlandskapet

Midt i Norge ligger Steinkjer, helt innerst i idylliske Trondheimsfjorden. Her kan du nyte vakkert kystlandskap, delta på morsomme aktiviteter og dykke ned i byens innholdsrike historie.

 

Oppdag Steinkjers historie

Steinkjers historie går flere tusen år tilbake i tid, og du finner flere gravminner og helleristninger i nærheten av sentrum. En av de eldste er Bølareinen, en 4–5000 år gammel helleristning av en rein i full størrelse. Den finner du på Bardalsfeltet på Gården Bardal, rundt 11 km vest for sentrum. Her finner du også flere helleristninger fra samme tidsperiode.

Bor du på et sentralt hotell i Steinkjer har du kort vei til Egge, et av Norges tidligere maktsentrum. Kalv Arnesson, lederen for bondehæren som utfordret Olav Haraldsson i slaget på Stiklestad i 1030, kom fra denne høvding-gården. På Egge Museum kan du lære mer om gårdslivet på slutten av 1800-tallet.  

Dette kan du gjøre i Steinkjer

Steinkjer er en av Midt-Norges mest spennende destinasjoner med et yrende folkeliv i sentrum, samt festivaler og kulturarrangement året rundt. Vikingfestivalen på Egge går av stabelen annet hvert år, og er morsomt for hele familien. Byen arrangerer også musikkfestivaler for enhver smak, som rockefestivalen Steinkjerfestivalen i juni og folkemusikkfestivalen Hilmarfestivalen i november.   

En av Steinkjers mest kjente attraksjoner er verdens største hagestol, som ruver 336 moh. Den ligger på utsiktspunktet Oftenåsen hvor det også er turstier, fantastisk utsikt over byen og det koselige serveringsstedet Peilehytta, som holder åpent søndager om sommeren. I sentrum er det mye flott funkisarkitektur fra 50- og 60-tallet, og Steinkjer kirke er verdt et besøk. Har du med familien på hotell i Steinkjer tilbyr byen mange morsomme familieaktiviteter. Barna vil elske Lykkeland, et lekeland på 800 m2 med sklier, sykkelbane, ormetunnel, hamsterhjul og andre lekeapparater.

Finn hotell på Steinkjer

Steinkjer har både små hotell med særpreg, og hotell med kapasitet til store konferanser, bryllup og festmiddager. Lurer du på hva som er prisen for å overnatte på et hotell i Steinkjer, kommer det an på både beliggenhet, sesong og type hotell. Det kan lønne seg å bestille direkte på nettsiden til hotellet, da de ofte har mange gode tilbud og rabatter. Flere hotell tilbyr også lavprisgaranti dersom du bestiller direkte hos dem.

Bor du på et fint og komfortabelt hotell i Steinkjer får du oppleve en av Norges mest sjarmerende innlandsby. Det kan lønne seg å velge et hotell med sentral beliggenhet, så du har enkel tilgang til byens attraksjoner og servicetilbud.

Fasiliteter på hotell i Steinkjer

Enten målet med reisen er ferie eller forretninger, finnes det flere gode hotell på Steinkjer. Mange av hotellene har gode forretningsfasiliteter, med konferanserom for små grupper eller flere hundre deltakere. For å gi deg et komfortabelt opphold har flere hotell ved Steinkjer en rekke fasiliteter inkludert, eller som tilleggsvalg. For eksempel har mange hotell egen restaurant, bar, roomservice, minibar og treningsrom.

Bestill hotell i Steinkjer i dag

Unn deg noen dager med familien, partneren eller gode venner på hotell. Steinkjer er en vakker, hyggelig og historisk trøndersk innlandsby, og har mye å by på året rundt. Bestill hotell i Steinkjer i dag, og se frem til noen trivelige og begivenhetsrike dager.

Menu

 Bokmål
Menu