• Hjem
  • Bloggen
  • Les dette før du bestiller hotell i Trondheim

Les dette før du bestiller hotell i Trondheim

Planlegger du en helg i Trondheim? Unn deg noen ekstra netter på hotell, og få med deg enda mer. Norges tredje største by har mye å by på både for ungdom, par og småbarnsfamilier. Her kan du oppleve alt fra hektiske studentfestivaler til vakkert elvelandskap og historiske steder med spennende arkitektur.

 Ta del i byens levende studentmiljø

Trondheim er en av landets viktigste studentbyer, med lange tradisjoner innenfor utdanning og forskning. Et stort antall innflyttede studenter skaper hvert år en dynamisk by med et internasjonalt miljø, og det finnes et svært godt og variert utvalg av restauranter, kaféer og underholdningstilbud.


I løpet av året arrangeres det en rekke underholdende arrangementer, som konserter og festivaler. Disse kan man kan delta på enten man bor på studenthjem eller på hotell. Trondheim arrangerer blant annet Norges største studentfestival, UKA, annethvert år. Festivalen arrangeres av frivillige studenter, og byr på revyer, konserter og annen underholdning. I 2019 feirer UKA 100-årsjubileum, og det vil markeres over hele byen!

Besøk Nidarosdomen, Nordens nest største katedral

Vil du utforske byen skikkelig bør du bestille noen netter ekstra på hotell, Trondheim har nemlig en lang liste med interessante attraksjoner og severdigheter. Men har du begrenset med tid bør du prioritere et besøk i Nidarosdomen, som er en av Norges mest berømte kirker. Den er også et kjent pilegrimsmål, ettersom den er bygget over graven til kongen som kristnet Norge – Olav den Hellige. 

Den vakre kirken er i tillegg verdens nordligste gotiske katedral, og et detaljrikt kunstverk både utenpå og innendørs. Kirken har blitt bygget på og restaurert mange ganger, men de eldste delene er rundt 850 år gamle. Om sommeren kan du klatre opp i tårnet, hvor du får en fantastisk utsikt over byen.

Utforsk Trondheims maritime historie på Sjøfartsmuseet

På Trondheims Sjøfartsmuseum får du en innføring i byens maritime historie, og et innblikk i sjømannslivet opp gjennom historien med et spesielt fokus på dampskip og seilskuter. Her kan man studere bilder, malerier og modeller av gamle skip, samt sjøfartsinstrumenter og gallionsfigurer.

Museet er også en populær familieutflukt, med flere aktiviteter og utstillinger tilpasset barna. De får blant annet møte skipsrotta Sivert, som trenger hjelp fordi han blir så sjøsyk.

Vakkert landskap langs Nidelva kan utforskes fra hotell, Trondheim

Det frodige elvelandskapet langs Nidelva inviterer til mange friske naturopplevelser, uansett hvilken årstid du bor på hotell i Trondheim. Skansen, Ilsvikøra, Gamle Bybro og bryggene i tillegg til variert natur og dyreliv er bare noe av det man kan få med seg i havneområdet og langs elva. Det går mange flotte turstier langs elva, som kan utforskes til fots eller på sykkel. For den som liker å fiske er det mange gode fiskeplasser.

Man kan også bli med på en båttur, eller leie kajakk å padle opp elva. Noen av båtturene inkluderer også et stopp på Munkholmen, den lille øya med en spennende historie som både rettersted, klosterøy, festning og fengselsøy. Munkholmen er spesielt populær om sommeren, og har badeplass, kafé og restaurant.

Slik finner du beste hotell i Trondheim

Trondheim har mange gode hotell som passer for både par og familier. Men vær oppmerksom på at prisene kan stige raskt på beste hotell i Trondheim i høysesongen, eller i forbindelse med populære arrangementer. Derfor lønner det seg å være tidlig ute med bestillingen hvis du vil sikre deg et rom til en god pris.

Pris på hotell i Trondheim kommer an på beliggenheten, hvilke fasiliteter hotellet tilbyr og hvilken periode du skal reise. Sjekk reservasjoner og tilgjengelighet på de datoene du vil reise ved å gå inn på hotellets nettside.

Menu

 Bokmål
Menu