• Hjem
  • Bloggen
  • Hotell i Kongsberg – fra gruvesafari til slalåmbakken

Hotell i Kongsberg – fra gruvesafari til slalåmbakken

Den lille byen Kongsberg har en flere hundre år gammel historie. Få et glimt av fortiden i den vakre kirken fra 1700-tallet, besøk våpenmuseet og utforsk de legendariske sølvgruvene. I tillegg er byen omkranset av flott natur, som innbyr til mange friluftsaktiviteter året rundt. Hva med en sykkeltur rundt byen, eller en tur til et av Østlandets beste skianlegg?

Historiske Kongsberg har mye å by på

Mange forbinder Kongsberg med sølv og våpen, men mye tyder på at det har vært aktivitet i området siden oldtiden. Før sølvet ble oppdaget ble det utvunnet kobbermalm, og tidlig på 1600-tallet fantes det mange sagbruk i området.

Unn deg noen ekstra netter på hotell, Kongsberg har en rekke severdigheter. Bli med på en reise gjennom historien med helleristningene ved Hvittingfoss, bronsealder-røyser, sølvgruvene og våpenmuseet.

Få med deg disse attraksjonene når du bor på hotell i Kongsberg

Når du bor på hotell på Kongsberg mangler det ikke på interessante attraksjoner du kan besøke. Her får du noen forslag til et utvalg av de største.

De berømte sølvgruvene

Bli med på en guidet tur gjennom de dunkle gruvegangene som var i drift i 335 år. Omvisningen tar deg med på en innholdsrik togtur 342 meter under overflaten og 2300 meter inn i fjellet. Museet har også verdens største samling av sølv, og aktiviteter for barn. Gruvene er også åpne i helgen.

Kongsberg kirke

Kongsberg kirke er bygget på 1700-tallet, og er en av byens mest besøkte bygninger. Kirken er i rokokko-stil, og svært godt bevart. Den er vakker og særpreget både inni og utenpå, og det arrangeres ofte stemningsfulle konserter i kirken.

Aktiv ferie på hotell – Kongsberg

Uansett hvilken årstid du kommer, er det gode muligheter for å være aktiv i løpet av oppholdet. Mange hotell i Kongsberg tilbyr for eksempel sykkelutleie. Spiller du golf kan du besøke Kongsberg Golfbane, som ligger vakkert til ved Numedalslågen.
Om vinteren er det bare noen kilometer fra sentrum til Kongsberg skisenter. Skianlegget er et av de beste på Østlandet, og har ni bakker med forskjellig vanskelighetsgrad.

Finn ditt hotell i Norge – Kongsberg

Ser du etter et hotell med konferansefasiliteter til jobbreisen? Det finnes et godt utvalg av egnede hotell i Norge og Kongsberg. Det kan lønne seg for forretningsreisende å bestille et sentralt hotell i Kongsberg. Norge er et land hvor man benytter seg flittig av kollektivtransport, og fra Kongsberg togstasjon går det tog hver time til Oslo og Gardermoen.
Du trenger heller ikke å lete lenge etter et familievennlig hotell, og Kongsberg har mange å velge mellom. Mange ønsker å unne seg litt ekstra komfort når de bor på hotell. Kongsberg har mange overnattingssteder med treningsstudio, badstue og en herlig frokost inkludert i prisen.

Hotell på Kongsberg til rabatterte priser

Reiser du på budsjett, trenger du ikke ofre kvaliteten selv om du bestiller et rimelig hotell. Kongsberg har mange prisgunstige overnattingsalternativer, og hvis du bestiller i god tid kan du sikre deg et rom til en gunstig pris. Sjekk prisene i ulike søkemotorer, og sammenlign med hotellets egne nettsider. Er du heldig, kan du også finne gode tilbud og rabatter

Menu

 Bokmål
Menu