Denmark

I likhet med andre skandinaviske land skuffer ikke Danmark. Med en rik historie, pittoreske landskap og høyt elskede byer som København og Odense, er det ikke rart at Danmark har blitt kåret til det lykkeligste stedet på jorden. Danskene har faktisk utviklet et spesielt ord - "hygge", for å beskrive det å være til stede i nåtiden med en følelse av tilfredshet.

Med flatt terreng og velutviklede stier er sykling blant de beste måtene å utforske landet på, fra kysten til det mer urbane København. Når du planlegger turen i Danmark, må du få med deg Kronborg slott, som ble bygget på 1420-tallet og var inspirasjonen til Shakespeares Hamlet.

Enkelhet er et ord som er synonymt med dansk design. Fra arkitektur til interiørdesign og mote fortsetter danskene å ta ledelsen med sine enkle, rene linjer og stiler. Det er mange interessante museer i landet, inkludert det populære Louisiana Museum of Modern Art og National Museum.

Den danske maten skuffer heller ikke. Her kan du nyte en rekke danske klassikere som Smørrebrød - tradisjonell dansk sandwich, kjøttboller, deilige danske kjøttkaker og Tenderloin biff, For ekte danske retter er et besøk til topprestauranten Noma et must, eller hvorfor ikke spise i King's Garden på gourmetrestauranten Geranium. For å få en følelse av de urbane og trendy delene av København, gå ned til Kodbyen, Københavns eget Meatpacking-distrikt, som har mange likheter med sin kollega i New Yorks. Ølelskere kan også nyte alle Danmarks gode øl.

Utvalgte destinasjoner i Denmark

Hoteller i København


Hoteller i Randers


Hoteller i Herning


Hoteller i Vejle


Utforsk nærliggende destinasjoner
  • 1 Natt

Oppdater

Menu

 Bokmål
Menu