Hoteller i Amsterdam
  • 1 Natt

Oppdater

Hoteller i Amsterdam

Amsterdam er en av Europas mest egenartede og trivelige hovedsteder. Byens estetiske utforming gjør den sjarmerende og personlig, og Nederlendernes tolerante væremåte og levesett er appellerende for mange. Når det i tillegg finnes severdigheter og attraksjoner for enhver smak er det ikke rart at byen er et populært turistmål. Book deg inn på et hotell i Amsterdam, og kjenn på byens ro og behagelige tempo.

Ikon som forestiller en koffert fra title i DAMLes mer om Amsterdam

Amsterdam – et fristed i Europa

Amsterdam har rundt en million innbyggere og ligger vest i Nederland. Mange besøkende vil bruke mye av tiden sin i det historiske sentrum fra 1600-tallet. Her finner du også mange av Amsterdams severdigheter. Amsterdam i seg selv har en helt egen karakter, med kanaler, broer og smale og lange hus overalt. De smale husene har sin forklaring fra eiendomsskatten som på 1600-tallet ble beregnet etter bredden på fasaden. Selv om de smale husene er sjarmerende er de noe upraktiske.

Den beste måten å utforske Amsterdam på er å vandre langs kanalene og observere byens dagligliv. I utkanten av sentrum finnes det flere flotte parker og særlig Vondelpark er et populært samlingssted. De beste hotellene i Amsterdam har god beliggenhet i nærheten av sentrum og andre attraksjoner.

Kunstinteresserte har mye å glede seg til i Amsterdam. De viktigste museene ligger ved Museumplein, rett i utkanten av byens historiske sentrum. Hovedattraksjonen er Rijksmuseum, som har over en million objekter i samlingen sin (bare rundt 8000 er utstilt), men hovedfokus er på de klassiske nederlandske malerne som Rembrandt og Vermeer fra storhetstiden på 1600-tallet, med Rembrandts enorme mesterverk “Nattevakten” som det mest berømte maleriet. Selve museumsbygget er en attraksjon i seg selv og den oppmerksomme vil kanskje oppdage at den ligner på Sentralstasjonen. Det kan muligens komme av at begge er tegnet av samme arkitekt, Pierre Cuypers.

I nærheten av Riksmuseet ligger van Gogh-museet som først og fremst er dedikert til den mentalt forstyrrede, men vanvittig produktive maleren Vincent van Gogh. Stilen hans er annerledes fra andre klassiske malere og gir en interessant kontrast til Rijksmuseum. I samme område ligger det tredje store kunstmuseet Stedelijk Museum, som fokuserer på moderne kunst og samtidskunst.

De som besøker Amsterdam i fotballsesongen august-mai bør man benytte muligheten til å se en fotballkamp med byens fotballag Ajax. De spiller på Amsterdam Arena, litt utenfor sentrum, et av Europas flotteste stadionanlegg. Blant fasilitetene har den for eksempel et tak som kan lukkes i tilfelle dårlig vær. Billetter bør bestilles på forhånd, det kan gjøres via Ajax sin hjemmeside.

Man kommer garantert ikke til å sulte i Amsterdam, for det finnes restauranter i hopetall. De som ser etter fine dining har mye å velge i, med flere Michelinkokker på restauranter som blant annet the White Room, Vermeer, Daalder, De kaas, Ron Gastrobar Paris, for å nevne noen. Restauranten Madam i 20. etasje av A’DAM tower har fantastisk utsikt over byen og om kvelden er det både bar og DJ. De som ser etter mer dagligdagse retter bør få med seg nederlandske pannekaker. Disse kan bestilles både som hovedmåltid og dessert. Gode snacks som ofte selges på utendørsmarkeder er “poffertjes” (små pannekaker) og “oliebollen” (frityrstekt deig). Det også et stort utvalg av indonesiske restauranter i Amsterdam, noe man ikke ser så mange andre steder. De har mye god mat og ved å bestille en Rijsttafel (samling av småretter) får man muligheten til å smake på ganske mye forskjellig.

 

Hotell i Amsterdam

Amsterdam er en av de beste byene både for en storbyweekend og lengre ferie, turer med venner, kjæresten eller familie. Det finnes mange hotell og alt ligger i behagelig gangavstand og det finnes aktiviteter for alle. Finn et hotell i Amsterdam som passer akkurat ditt program, senk skuldrene og nyt byen.


Ikon som forestiller et kart med kartmarkør BBTing å gjøre i Amsterdam
  • Se Rembrandts malerier i Rijksmuseum
  • Ta turen innom Van Gogh-museet
  • Få med deg en fotballkamp på Amsterdam Arena
  • Nyt mat tilberedt av Michelin-kokker
  • Test ut byens gatemat på utendørsmarkedene
  • Spaser langs byens ikoniske kanaler

Filter

Best Western Plus

35.4 mi / 57.0 km

nl

Best Western

33.7 mi / 54.3 km

nl

Best Western Plus

26.1 mi / 42.0 km

nl

Best Western Plus

33.4 mi / 53.8 km

nl

Best Western Plus

31.9 mi / 51.4 km

nl

Best Western

32.6 mi / 52.5 km

nl

Best Western

19.5 mi / 31.4 km

nl

Best Western Plus

25.3 mi / 40.7 km

nl

Best Western

22.4 mi / 36.0 km

nl

WorldHotels Distinctive

29.1 mi / 46.8 km

nl

Best Western Plus

6.8 mi / 10.9 km

nl

Best Western Plus

9.1 mi / 14.6 km

nl

Executive Residency

10.4 mi / 16.7 km

nl

Best Western

30.4 mi / 49.0 km

nl

Best Western

2.7 mi / 4.3 km

nl

Best Western

0.3 mi / 0.5 km

nl

EUR

280.00

Velg hotell

BW Signature Collection

13.7 mi / 22.0 km

nl

Best Western Plus

13.7 mi / 22.0 km

nl

Best Western

6.0 mi / 9.6 km

nl

BW Signature Collection

11.5 mi / 18.6 km

nl

Menu

 Bokmål
Menu