Hoteller i Stavanger
Minimere
  • 1 Natt

Oppdater

Hoteller i Stavanger

Stavanger er i senere år blitt kjent som Norges oljehovedstad, men burde være like kjent for sin storslåtte natur. Fantastiske omgivelser med vakre fjorder, fjell og lange hvite sandstrender karakteriserer denne byen. Stavanger var tidligere Europeisk Kulturhovedstad, og er hjem for en rekke museer og årlige kulturbegivenheter. Det er mange flotte hoteller i Stavanger, her kan du for eksempel bo på byens eldste hotell, Victoria hotell, beliggende innerst i byens havn med vakker utsikt over fjorden.

Ikon som forestiller en koffert fra title i DAMLes mer om Stavanger

Vakker natur, mye kultur

Området rundt Stavanger er antagelig minst like kjent, om ikke mer kjent, enn selve byen. Opplev Lysefjorden med fjordcruise fra Skagenkaien, og se den storslåtte naturen rundt byen i løpet av tre timer til havs. Prekestolen med beliggenhet 604 meter over havet er den mest besøkte attraksjonen i hele Rogaland, like populært blant nordmenn som utenlandske turister. Lonely Planet har uoffisielt utnevnt Prekestolen den beste utsiktsposten i verden.

Stavanger er en universitetsby og har tusenvis av studenter og flere forskningsinstitutter som gir byen en urban og livlige atmosfære. Her finner du et stort utvalg av butikker og spisesteder. I 2008 ble Stavanger utnevnt til Europeisk Kulturhovedstad, en bekreftelse på det store tilbudet av mat, kultur og aktiviteter regionen kan by på. Matfestivalen Gladmat holdes årlig i slutten av juli, og har over 250.000 besøkende hvert år. Stavanger har utviklet seg til et hotspot for foodies, og kan by på alt fra bakerier, kaffebarer, take away-steder, fine dining og eksklusive og innovative konsepter. Re-naa er byens første Michelinrestaurant, og tilbyr Nordic Fine Dining med tilbereding av utsøkte råvarer. For de som ser etter noe litt mindre fancy driver eierne av Re-Naa også restauranten Renaa Matbaren og pizzastedet Renaa Express. Sabi Omakase er byens andre Michelinrestaurant, og holder til i et lite, anonymt trebygg i Pedersgata. Her er det plass til ni personer ved bardisken, og i løpet av tre til fire timer vil du smake deg gjennom helt fantastiske biter sushi. 

Sentrum av Stavanger er lite og kompakt, byen har tross alt bare 130,000 innbyggere. Da blir det er lett å besøke de fleste severdigheter til fots. Den gamle bydelen har noen av Europas best bevarte trehus, og på vandring rundt i byen har du mulighet til å besøke flere museer, for eksempel Norsk Oljemuseum, Stavanger Kunstmuseum og Norsk Hermetikkmuseum. En tur innom den fargeglade Øvre Holmegate er også anbefalt, hvor alle husene er malt i sterke og glade farger, en perfekt mulighet for å ta fine bilder og sende hjem. For familier med barn anbefales et besøk til Kongeparken, som er Vestlandets største fornøyelsespark. Her kan barna lage egen sjokolade og teste Norges lengste bob-bane og Norges høyeste karusell, Luftskipet.

Sov godt på hotell i Stavanger

Etter en lang dag på farten er det deilig å komme tilbake til hotellrommet og slappe av. Har du valgt Best Western vil du sover på et av de beste hotellene i Stavanger, hvor betjeningen vil ta godt vare på deg og reisefølget ditt. Et viktig pluss er selvsagt Tinas frokost som venter om morgenen – en av landets beste hotellfrokoster med bugnende tilbud av alt du kan ønske deg når du våkner: Pannekaker og croissanter, frukt, bær og hjemmelagde kompott, brød og pålegg for enhver smak og deilig, fersk kaffe. Når kvelden kommer kan det være fristende å ta en liten drink, kanskje på Holmen bar hvor du finner den største samlingen av single malt whisky i hele regionen.  

 

Ta deg helt fri

Stavanger er en fantastisk by, og til tross for å være ganske liten har byen mye å by på både innen kultur, matopplevelser og historie. Gå deg vill i byens mange små gater blant hvite trehus, og lat som du er ’siddis’ for en dag. Pass på å velge et hotell i Stavanger som skjemmer deg bort og lar deg koble helt ut, det fortjener du. 


Ikon som forestiller et kart med kartmarkør BBTing å gjøre i Stavanger

  • Ta et fjordcruise fra Skagenkaia
  • Besøk det spektakulære utkikkspunktet Prekestolen
  • Oppdag nye matopplevelser på Matfestivalen Gladmat
  • Besøk Michelin-restaurantene Re-Naa og Sabi Omakase
  • Se den vakre trebebyggelsen i gamlebyen
  • Bruk en dag i Kongeparken, Norges største fornøyelsespark

Book ditt beste hotell Stavanger

Filter
 Filter
FilterBest Western

0.2 mi / 0.3 km

no

NOK

760.00

Velg hotell

Menu

 Bokmål
Menu