Gå til hovedinnhold
Best Western logo

Hoteller i nærheten av nordlys

Utforsk våre hoteller og opplev det magiske nordlyset fra unike destinasjoner.

Å oppleve det majestetiske nordlyset er en drøm for mange reisende. Dette naturlige fenomenet, også kjent som aurora borealis, er en av naturens mest fortryllende skatter. Hva kan være bedre enn å kunne nyte dette fantastiske lysshowet i nærheten av våre utvalgte hoteller? Velkommen til oss, der vi kombinerer komfortabel overnatting med en enestående sjanse til å oppleve nordlyset i all sin prakt.

Skandinavia, med sitt geografiske område nær polarsirkelen, er en av de mest privilegerte regionene for å oppleve nordlyset.

Utforsk våre norske hoteller

Utforsk våre svenske hoteller

Litt om nordlyset

Nordlyset er et naturfenomen som oppstår når solvinden, en strøm av ladde partikler fra solen, kolliderer med gassmolekyler i jordens atmosfære. Resultatet er et visuelt spektakel av fargerike lys som danser over himmelen i polare områder. Selv om vitenskapen bak nordlyset er velkjent, har det en mystisk og uforklarlig tiltrekning på mennesker over hele verden.

Nordlyset varierer i farger, fra grønt og rosa til lilla og rødt, og hvert show er unikt. Noen ganger ser det ut som myke bånd som slynger seg over himmelen, mens det andre ganger eksploderer i et blendende fyrverkeri av lys. Det er en opplevelse som ikke kan sammenlignes med noe annet.

3 Fun Facts

  • Magnetisk kompassforvirring: Nordlyset er så kraftig at det kan påvirke magnetiske kompass. Forskere har observert tilfeller der nordlyset forårsaker at kompassnåler peker feil. Dette kan være en utfordring for navigasjon i polare områder.

  • Menneskets reaksjon: Nordlyset har fascinert og skremt mennesker i århundrer. Før vitenskapen forklarte fenomenet, trodde mange kulturer at nordlyset var et dårlig omen eller et tegn på guddommelig vrede. Det er kjent at folk har tatt til våpen og prøvd å bekjempe nordlyset!

  • Nordlyslyder: I tillegg til å være en visuellt vakkert, kan nordlyset noen ganger generere lyder. Dette knitrelyset kalles "auroral hissing" og er forårsaket av elektriske utladninger. Selv om mennesker vanligvis ikke kan høre det, har noen beskrevet det som lyden av bacon som stekes i en panne.

Selv om nordlyset er en fantastisk naturopplevelse, er det viktig å forstå at det er en naturhendelse som ikke kan garanteres. Nordlyset er avhengig av solaktiviteten, værforholdene og geografisk plassering.

Oppdag våre andre destinasjoner