Gå til hovedinnhold
Best Western logo

Bærekraft hos Best Western

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Sammen kan vi skape forandringer. Best Western i Skandinavia utfordrer stadig sine grenser for å bli en stadig mer bærekraftig hotellkjede.

Vi elsker våre ulikheter og ønsker å ta vare på hotellenes unike personligheter. Samtidig må vi forsikre oss om at både vi og våre hotelleiere driver en virksomhet som ikke bare overholder nasjonale og internasjonale lover og forskrifter, men også aktivt bidrar til bærekraftig utvikling. En utvikling som tar hensyn til økologisk, sosial og økonomisk bærekraft.

Dette gjør vi gjennom flere tiltak som gjennomsyrer hele organisasjonen.

Etiske retningslinjer

Vår etiske retningslinje reflekterer våre verdier og samsvarer med de globale retningslinjene som FN har fastsatt. For å støtte opp under våre etiske retningslinjer, arbeider vi og våre hoteller i tråd med de retningslinjene vi har etablert innen menneskerettigheter, tilgjengelighet, dyrevern, antikorrupsjon, for å nevne noen.

Å sikre at kjøtt- og eggproduksjon følger EU's retningslinjer for dyrehold og bruk av antibiotika er viktig for oss. Det er like viktig at vi verdsetter og jobber for økte menneskerettigheter, motarbeider menneskehandel på alle måter vi kan, og har en nulltoleransepolitikk mot korrupsjon og bestikkelser. Selvfølgelig stiller vi de samme kravene til våre leverandører.

Se Code of Conduct

Soft towel policy

Behold håndkleet

Vårt internasjonale program (soft towel policy), der vi oppmuntrer gjestene til å ikke levere inn håndklærne for vask hver dag, sparer millioner av liter vann hvert år, for ikke å nevne store mengder vaskemiddel, transport til vaskeriet og strømforbruk.

Meet the locals

Lokalprodusert

Frokostkonseptet "Meet the Locals" oppfordrer ikke bare hotellet til å samarbeide med lokale aktører. Det er også en måte å redusere miljøpåvirkning og unngå dyre transportkostnader.

Samtidig har vi gleden av å tilby høykvalitetsprodukter til våre gjester med mindre miljøpåvirkning.

Kvalitetssäkring

Genom vårt globala kvalitetssäkringsarbete säkerställer vi att vi ger våra gäster det gästerna vill ha, och vi vet att de vill ha boenden med lägre miljöpåverkan som bidrar till en hållbar värld.

Läs mer om vårt kvalitetsarbete

Miljøarbeid

Her kan du lese mer om de ulike miljøsertifiseringene som finnes på våre hoteller i Skandinavia.

Miljöcertifieringar

Positive effekter

Ved å velge en profesjonell og anerkjent partner for sitt bærekraftsarbeid, sikrer vi at våre hoteller arbeider med et avansert miljøstyringssystem. Dette har positive effekter som for eksempel:

  • Hotellet gjennomfører kontinuerlig forbedringsarbeid.

  • Man har en partner som holder oversikt over endringer og økte lovkrav.

  • Regelmessig opplæring av personalet innen bærekraft og miljø, som øker bevisstheten om vårt miljø og de utfordringene vi står overfor.

  • Etablerer bedre rutiner for avfallshåndtering og resirkulering.

  • Redusert eller mer effektivt energiforbruk.

  • Redusert vannforbruk.

  • Redusert bruk av kjemikalier.

  • Egen transport.

  • Støtte til å fastsette mål og handlingsplaner basert på deres egne forutsetninger og virksomhetens påvirkning på miljøet.

Gjennom kravet om at våre hoteller skal være miljøsertifisert, reduserer vi betydelig vår miljøpåvirkning. Takket være en aktiv innsats for miljøet, sikrer vi at hotellene har forbedrede rutiner, bedre informasjon (både for ledelse og ansatte), og etablerer mål for sitt arbeid med miljø og bærekraft i tråd med FNs Agenda 2030.

Det gjør en forskjell for verden!