Hotell i Aarhus
COLLAPSE
  • 1 Natt

Oppdater

Hotell i Aarhus

Når man tenker på skandinavisk storbyferie tenker mange på Oslo, København eller Stockholm. Men da overser man en liten perle av en dansk by, nemlig Aarhus, Danmarks nest største by som bugner av New Nordic cuisine, musikkfestivaler, sandstrender og fantastisk arkitektur. Det er mange flotte hoteller i Aarhus, enten du planlegger en weekendtur eller lengre ferie.

Les mer om Aarhus

Opplev Aarhus

Aarhus er et godt eksempel på en by hvor gammelt møter nytt. En tur rundt i byen tar deg fra katedraler bygget i det 12. århundre til det fascinerende og moderne leilighetskomplekset Isbjerget som ble bygget i 2013. Latinerkvarteret er kanskje den mest pittoreske delen av byen, med brosteinsbelagte bakgater med arkitektur fra 1400-tallet og travle kafeer med livlig atmosfære.

For de shoppinginteresserte er Aarhus et mekka, med varehus, kjøpesentre, uavhengige butikker og lokale merker. Latinerkvarteret er det beste stedet å starte, og Magasin er et ypperlig kjøpesenter for å gå seg vill i danske og internasjonale merkevarer. Det er også tett med butikker rundt kjøpesenteret, med merker som Marc Jacobs, By Malene Birger og COS.

Når matlysten begynner å melde seg kan man velge blant alt fra trendy kafeer til Michelin-restauranter. New Nordic Cuisine er stikkordet, og Aarhus fikk i 2016 den prestisjefylte tittelen European Region of Gastronomy. Det er de danske ’smørrebrødene’ man virkelig må prøve: Tradisjonelle, åpne danske sandwicher, vanligvis laget med rugbrød og elegant toppet med fisk, kjøtt eller ost. Noen av de beste smørrebrødene i byen finner du på Kähler Spisesalon i sentrum. De øltørste bør prøve det lokale ølet Mikkeller, et øl det går gjetord om både i og utenfor Danmark. Gjør mest mulig ut av opplevelsen på Mikkeller Bar på Jægergårdsgade, hvor de har et utvalg av 20 forskjellige fatøl.

For de som ser etter museer og kunstgallerier er ARoS-museet bokstavelig talt ett av de første man får øye på, med sine regnbuefargede skywalk stands høyt over byen. ARoS er det eldste offentlige kunstgalleriet i Danmark utenfor København, og åpnet i 1859. Her finner du en samling som strekker seg over flere tidsaldre og frem til moderne tid. Andre museer verdt et besøk er Vikingemuseet og Moesgaardmuseet, begge i slående arkitektoniske omgivelser.

Samle krefter på hotell i Aarhus

Etter en lang dag med handling, severdigheter og mange mil tilbakelagt er det deilig å slappe av litt på hotellrommet. Har du valgt Best Western sover du på et av de beste hotellene i Aarhus, og du er i trygge hender hos hyggelig og hjelpsomt vertskap. Når man har gjenfunnet kreftene er det kanskje tid for et besøk i botanisk hage, et område på 21,5 hektar vest for den gamle bydelen, og er et perfekt sted å slappe av eller ta en rolig spasertur uansett årstid. En kort kjøretur fra Aarhus mot kysten tar deg til Mols Bjerge, en av Danmarks tre nasjonalparker. Her kan du vandre gjennom noe av det mest varierte landskapet i hele Danmark, gjennom bøkeskoger, opp Mols Bjerge (om enn ikke akkurat et fjell etter norsk standard), besøke Kalos slottsruiner, og beundre havutsikten. Er du heldig kan du se en oterfamilie som leker seg i vannkanten.

 

Aarhus for kropp og sjel

Skal du bare et kort besøk til Aarhus kan det være vanskelig å få med seg alt byen har å by på. Uansett hvor lang tid du har, finn tid til å nyte byens arkitektur, gammel dansk historie og moderne kultur og mattradisjoner. Det er mange gode hoteller i Aarhus, og velger du Best Western kan du nyte den berømte Tinas frokost med et bugnende tilbud av pannekaker og croissanter, frukt, bær og hjemmelagde kompott, brød og pålegg for enhver smak og deilig, fersk kaffe.


Ting å gjøre i Aarhus

  • Spaser gjennom det pittoreske Latinerkvarteret
  • Shop på kjøpesenteret Magasin
  • Test ut en av byens Michelin-restauranter
  • Prøv et dansk smørbrød fra Kähler Spisesalon
  • Smak på det lokale ølet Mikkeller
  • Beundre arkitekturen og kunstverkene i ARoS-museet

Filter
 Filter
FilterBest Western

49.5 mi / 79.6 km

dk

DKK

685.00

Velg hotell

Best Western Plus

44.6 mi / 71.7 km

dk

DKK

875.00

Velg hotell

Best Western

40.8 mi / 65.7 km

dk

DKK

885.00

Velg hotell

Best Western Plus

47.4 mi / 76.2 km

dk

DKK

1945.00

Velg hotell

Best Western Plus

0.8 mi / 1.3 km

dk

DKK

845.00

Velg hotell

BW Premier Collection

25.0 mi / 40.2 km

dk

DKK

795.00

Velg hotell

Best Western

36.1 mi / 58.1 km

dk

DKK

1095.00

Velg hotell

Best Western Plus

21.7 mi / 35.0 km

dk

DKK

915.00

Velg hotell

Menu

 Bokmål
Menu