Våre frokostoppskrifter

Vil du ta med deg hotellfrokosten hjem? Her finner du noen av våre oppskrifter fra Best Breakfast og Meet the Locals.

 

 

Sannas müslibarer

overnight oats

Få litt ekstra energi på morgenen eller ettermiddagen! 

1 plate 
5 dl basemüsli (havregryn, hveteflak, rugflak, cornflakes)
3 dl finhakket tørket aprikos
3 dl revet kokos
2 dl gresskarkjerner
2 dl solsikkekjerner
1,25 dl flytende honning
1 dl rapsolje
0,5 dl rårørsukker
2 ts kanel

Slik gjør du: 

  1. Smelt honning, rapsolje og rårørsukker i en kasserolle. Rør deretter sammen alle ingredienser. 
  2. Bruk en form på ca. 22 x 32 cm med oljet bakepapir. Hell i røren og og fordel i formen. 
  3. Legg et bakepapir på røren og press godt ned med en kjele. 
  4. Stek i varmluftsovn på 155 grader i ca. 23 min. 
  5. La formen avkjøles og skjær den opp.

Overnight oats

overnight oats

Spar tid på morgenen ved å gjøre klar frokosten kvelden i forveien! 

1 porsjon 
1 dl havregryn 
1 dl valgfri melk 
1 dl valgfri yoghurt 
1 ss honning
1 ss malt kanel 
1 eple, skåret i biter 

Slik gjør du: 

  1. Bland havregryn, melk og yoghurt i en krukke eller et glass. 
  2. Skjær eplet i biter og legg på toppen av havreblandingen.
  3. La blandingen stå i kjøleskapet over natten eller i minst fire timer. 
  4. Server som den er eller med valgfri topping. Hva med ferske bær, peanøttsmør, hakkede nøtter, skivet banan eller revet kokos?

Lindas marmelade

linda marmelad

Perfekt å ha på knekkebrød med ost 

10 krukker marmelade
2 kg økologiske appelsiner
2 l vann
2 kg sukker
10 cm ingefær, strimlet

Slik gjør du: 

  1. Vask og børst appelsinene under lunkent vann. Del dem i to med skallet på. Skjær i halvmåner som du deretter strimler et par ganger. 
  2. Ta vare på kjernene i en liten tøypose og legg i kasserollen sammen med de oppskårne appelsinene og vannet. Kok opp og la koke under lokk til skallet mykner, ca 45 min. 
  3. Rør ned sukkeret gradvis og ta i den strimlede ingefæren. La koke på middels høy varme uten lokk i ytterligere 30-45 min. 
  4. Marmeladen er klar når den klarer syltetesten. Legg opp 1 ss av marmeladen på en tallerken og sett den i kjøleskapet noen minutter. Trekk deretter en skje gjennom marmeladen. Om den flyter sammen, må den koke litt til. 
  5. Sørg for at syltetøyet skummer grundig og hell i glasskrukker. Sett lokket på umiddelbart og oppbevar på et kjølig, mørkt sted.

 

Krydderbrød

kryddigt brod

Dette brødet er superenkelt å bake. Du rører bare sammen deigen og legger den i en form før du setter den i ovnen! 

1 brød 
1 dl mørk sirup 
2 dl naturell yoghurt
3 dl hvetemel 
½ dl linfrø eller knust bokhvete
¾ dl grovt rugmel 
¼ ts salt
¾ ss bikarbonat
Finrevet skall fra ½ sitron 
1 ss brødkrydder med fennikel og anis

Slik gjør du: 

  1. Forvarm ovnen på 140 grader
  2. Bland sammen alle ingredienser og rør til en jevn og løs deig
  3. Smør en avlang 1 ½ l brødform (gjerne silikon) og fordel deigen i den
  4. Sett brødet inn i ovnen og bak i ca 1 t til brødet er ferdig. Kjenn gjerne med en prøvepinne.

Appelsinsalat

apelsinsallad

Ett friskt innslag på frokostbuffeten. Denne retten gjør godt for både humøret og magen. 

4-6 porsjoner 
3-4 appelsiner1
½ dl ristede valnøtter
1 dl tørkede plommer
1-2 ss mørk sirup 
Svartpepper på kvern

Slik gjør du: 

  1. Skrell appelsinene med kniv og skjær dem i skiver. Fordel dem utover en tallerken. 
  2. Grovhakk de ristede valnøttene og skjær opp plommene. Strø over appelsinene. 
  3. Ringle over sirup og smak til med litt svartpepper.

Bærkompott

barkompott3

Denne er enkel å lage og fantastisk god til frokost eller yoghurt, året rundt. 

 

4-6 porsjoner 
½ kg tinte bringebær
250 g tinte bjørnebær
250 g tinte blåbær
75 g syltesukker 

Slik gjør du: 

  1. Blande bær og syltesukker i en kasserolle. Rør forsiktig slik at bærene holder seg hele.
  2. Kok raskt opp i ca 2-3 min. 
  3. Avkjøl i kjøleskapet og server for seg selv eller til yoghurt.

Flere oppskrifter

Kremet hvitløkssild

Ristet hvitløk er mild og god og ikke så klebrig som den rå. Denne kremede silden passer godt på knekkebrød eller til frokostbordet. 

6-8 porsjoner
8 syltede fileter
2 ½ dl majones
2 ½ dl rømme
10 hvitløksfedd
1 dl finhakket persille
1 finhakket rødløk
1 lime, revet skall og saft
Salt og hvitpepper (kvern)
Nøytral rapsolje til steking av hvitløken

Slik gjør du: 

  1. Ta av skallet på hvitløken og stek feddene i litt olje til de er myke. Mos dem og bland med øvrige ingredienser. 
  2. Skjær silden i gaffelbiter og bland forsiktig med sausen. Smak til med salt og pepper.
  3. La stå og trekke i minst ett døgn før servering. 

Ramlösasild


En favorittsild med mye smak som bare blir bedre og bedre om den får stå noen dager. Godt pålegg på knekkebrødet og god til frokostegget. 

6-8 porsjoner
8 matsildfileter 
1 finhakket sølvløk 
1 finhakket rødløk
4 ts fennikelfrø 
4 ts anisfrø
3 stjerneanis
1-2 ts hele svartpepperkorn
2 dl lag fra silden 
1 dl sitron, revet skall og saft 
½ dl nøytral kaldpresset rapsolje

Slik gjør du: 

  1. Hakk fennikelfrø, anisfrø, stjerneanis og svartpepper fint. Bland krydderet og den hakkede løken, spaden fra silda, sitronskall, sitronsaft og rapsolje. 
  2. Pakk lagene med sildefiletene og la stå over natten, gjerne 2-3 døgn i kjøleskapet.
  3. Skjær ned silden i gaffelbiter og legg opp for servering med litt av gangen.

Saftig kryddersukker

Dette krydrede sukkeret er veldig godt å strø over frokosten. 

1 krukke / 3 dl 
1 ½ dl strøsukker
1 ½ dl rørsukker
½ ss malt muskat
½ ss malt kanel
1 ts malt kardemomme
1 ½ kryddermål malt nellik
Finrevet skall fra ½ sitron 

Slik gjør du: 

  1. Bland sukker og krydder og hell oppi et glass med lokk.

Topping til yoghurt

Denne toppingen er en egyptisk krydderblanding som passer godt til frokostkefiren eller yoghurten. 

1 glass / 3 dl 
1 ½ dl knuste solsikkekjerner
1 ½ dl sesamfrø 
1 ½ dl knuste gresskarkjerner
1 ½ dl rørsukker
½ ss malt stjerneanis
½ ss malt kanel 
1 ½ ts malt kardemomme

Slik gjør du: 

  1. Rist frø og krydder i en stekepanne
  2. Avkjøl og bland med sukker
  3. Oppbevar i krukker med lokk

Menu

 Bokmål
Menu